FŐOLDAL BEMUTATKOZUNK MFB GAZDASÁG ÚJJÁÉPÍTÉSI HITEL PROGRAM PANASZKEZELÉS ADATKEZELÉS ÜZLETSZABÁLYZAT PÉNZÜGYI NAVIGÁTOR HITELMORATÓRIUM KAPCSOLAT
Bohemian Financing Zrt.

Bohemian Financing Zrt.

Tevékenységünk

A Bohemian Financing Zrt. (továbbiakban Társaság) a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény (Hpt) keretei között működő pénzügyi vállalkozás. A Társaság a pénzügyi felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank (korábbi PSZÁF) 2011. április 21. napján kelt EN-I-491/2011. számú határozata alapján végzi alábbi tevékenységeit:

A Társaság többségi tulajdonosa 50%-ot meghaladó részesedéssel Jellinek Dániel a Florange Property Ingatlanhasznosító és Forgalmazó Kft.-n keresztül. A tulajdonosi kör alapos hazai és nemzetközi piacismerettel rendelkezik, jelentős tapasztalatot gyűjtött a befektetések kezelésében kül- és belföldön egyaránt, mindemellett elkötelezett a transzparens és etikus üzleti magatartás mellett.

A Bohemian Financing Zrt. pénzügyi vállalkozásként egyrészt hitelintézetek problémás hitelállományának követelésmenedzselési feladatait látja el követeléscsomagok és egyedi strukturált követelések vonatkozásában, másrészt kis- és középvállalatokat hitelez.

Követeléskezelés szolgáltatásunk magában foglalja az egyes finanszírozási ügyletek átvilágítását, az optimális megtérülési stratégia meghatározását, tanácsadást a már folyamatban lévő végrehajtási/felszámolási/végelszámolási ügyeknél, valamint a problémás követelések egyszerű, vagy strukturált formában történő megvásárlását. Tevékenységünk túlmutat a hagyományos értelemben vett behajtáson és követelésvásárláson. Célunk, hogy lehetőség szerint az adós bevonásával és érdekeltté tételével, továbbá az adós társaság üzleti modelljének újragondolásával a finanszírozó és az adós számára is az adott körülmények között elérhető legoptimálisabb módon záruljon a tranzakció.

A Bohemian Financing Zrt. a KKV finanszírozási program keretében elsősorban a vállalatok ingatlanvásárlását és forgóeszköz szükségletét finanszírozza.

A Magyar Nemzeti Bank Társaságot érintő határozatai.